Nadal al Museu retorna amb activitats per aquestes festes als museus de la Xarxa de Museus de les comarques gironines

Amb Nadal al Museu, la Xarxa de Museus de les comarques gironines busca posar en valor el treball conjunt amb els joves i promocionar l'accés a la cultura de manera divertida i participativa a les famílies.

4 de desembre de 2023

Del 6 de desembre de 2023 al 7 de gener de 2024, els museus de la Xarxa de Museus de les comarques gironines es converteixen en l'escenari perfecte per a la celebració d’aquestes festes amb Nadal al Museu. Una iniciativa que busca integrar els museus a la celebració nadalenca, oferint un ampli ventall d'activitats programades per a totes les edats.

La campanya d'enguany ha estat possible gràcies a un projecte de cocreació amb els alumnes de primer de batxillerat artístic de l'INS Santiago Sobrequés i Vidal de Girona, els quals han dissenyat el cartell de la campanya i un llibre-joc personalitzat per a cadascun dels 26 museus participants.

Amb l'objectiu de fer que els museus siguin una opció atractiva per a les famílies durant les vacances, la Xarxa ofereix una gran varietat d'activitats familiars. L'enfocament és transformar els museus en espais oberts, lúdics, amables i acollidors, afavorint la descoberta del patrimoni i les tradicions locals durant les festes nadalenques.

L’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries oferirà als visitants el llibre-joc creat pels estudiants durant les vacances de Nadal. Un cop completada l’activitat, els nens i nenes participants rebran un petit obsequi.

A més a més per aquestes festes, s’ha preparat a la Sala del Blat del museu, el Racó familiar. En aquest espai el museu posa a disposició de les famílies els materials didàctics de les visites i els tallers escolars donant-los aquest nou ús familiar: lectures per a adults i nens, una maqueta per muntar un molí fariner, elements sobre els hàbits d’alimentació saludables, diversos jocs de taula del col·leccionable “Una comarca de museu”, etc. I ,com no, presideix l'espai un arbre de Nadal fariner que els nens i nenes poden decorar!. 

I el dissabte 16 de desembre a les 11h hi ha el taller familiar Fem postals estampades amb flors. Una activitat amb places limitades, cal reservar prèviament al telf. 972 25 05 12. Els nens i nenes han d’anar acompanyats d’un adult.

Els 26 museus integrants de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona són: 
Museu Etnològic del Montseny. La Gabella (Arbúcies) · Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles · Museu Darder. Espai d’Interpretació de l’Estany (Banyoles) · Terracotta. Museu de ceràmica (la Bisbal d’Empordà) · Museu Municipal Josep Aragay (Breda) · Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries · Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries · Museu de l’Anxova i de la Sal (L’Escala) · Museu del Joguet de Catalunya (Figueres) · Museu de l’Empordà (Figueres) · Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona · Museu d’Art de Girona · Museu del Cinema. Col·lecció Tomàs Mallol (Girona) · Museu d’Història de Girona · Museu d’Història dels Jueus (Girona) · Tresor de la Catedral de Girona · Museu Municipal de Llívia · Museu del Mar de Lloret de Mar · Museu de la Garrotxa (Olot) · Museu dels Sants d’Olot · Museu del Suro de Palafrugell · Museu de la Pesca de Palamós · Museu Etnogràfic de Ripoll · Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols · Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí) · Museu d’Arqueologia de Catalunya-Ullastret. 

 
La Xarxa Territorial de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona 

La Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona forma part de les xarxes territorials de museus de la Generalitat de Catalunya. Aquestes són l’instrument bàsic per canalitzar concertadament les polítiques de suport als museus del país i dur a terme projectes i accions de forma mancomunada. La Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Girona funciona des del 2014 i va ser formalment constituïda el 27 de novembre de 2015 per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i els titulars dels 26 museus registrats que actualment conformen la xarxa.

Per a més informació https://www.ecomuseu-farinera.org/ca/activitats